Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

09 juni 10:16, Uppdatering, Linköping

Uppdatering om explosionen i Linköping.

Polisen har ännu inte någon gripen eller misstänkt. Det inre spaningsarbetet fortsätter med hög intensitet. Polisen har hållit förhör med merparten av de personer som bor i de aktuella fastigheterna. De som inte har hörts kan komma att kontaktas av polisen.

Den tekniska undersökningen av platsen är ännu inte klar. Flera föremål har tagits i beslag och skickats till NFC för analys. Vad det är för föremål kan polisen i nuläget inte kommentera.

Avspärrningen begränsas nu av betongbarriärer och stängsel, och bevakas av väktare. Därmed har de poliser som har haft till uppdrag att bevaka den avspärrade platsen kunnat frigöras för andra uppdrag.

Polisen har fått ett stort antal tips som värderas och följs upp, men vill gärna få fler tips. Den som har information bör ringa 114 14 eller tipsa via polisen.se.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen