Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

09 juni 13:19, Trafikolycka, vilt, Timrå

Viltolycka på länsväg 331, Bergeforsen.

En personbilist kontaktar polisen angående en viltolycka med rådjur som inträffat vid klockan 02.00 i natt. Djuret är dött och ligger i diket. En jägare ska göra ett platsbesök.

Olyckan kan eventuellt komma att betraktas som en smitning då föraren inte har kontaktat polisen i nära anslutning till händelsen.

* Enligt jaktförordningen är den som kört på vissa djur skyldig att göra en polisanmälan och att märka ut platsen där olyckan skett. En anmälan till polisen måste göras även om djuret inte är synbart skadat.

Skyldigheten gäller älg, rådjur, hjort, vildsvin, björn, varg, järv, lo, utter, örn och mufflonfår. Att inte anmäla en viltolycka med nämnda djur är straffbart och kan ge böter.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen