Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 01 maj 09:31

01 maj 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Nedan följer ett urval av nattens händelser. Angående dagens allmänna sammankomster, se separat händelsenotis!

Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Jenny Widén. Frågor angående dagens allmänna sammankomster hänvisas till presstalesperson Anna Göransson på telefon 010-565 2928 och under dagen kommer presstalesperson Christer Fuxborg befinna sig i Kungälv där han kan ge aktuell lägesbild angånde demonstrationerna på plats.

Valborgsmässoafton har varit relativt lugn. Polisen i Göteborg har under dygnet omhändertagit 38 berusade personer enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

22.27 Rån, Göteborg
I Hovås har en tonåring blivit rånad på sin jacka. Det finns inga uppgifter om personskador. För närvarande är omständigheterna kring rånet oklara. I nuläget är ingen gripen.

23.54 Stöld, Göteborg

Det har varit inbrott i en bostad på Södra Brevikvsvägen. En fönster är uppbrutet. I nuläget är det oklart vad som har stulits och polis kallas till platsen för att ta upp en anmälan samt för att säkra eventuella spår.

01.12 Rån, Tibro
I Tibro har en man blivit rånad på sin bil. Mannen har rånats i sin bostad och är förd tlll sjukhus med ambulans, skadeläge oklart. En förundersökning gällande grovt rån har inletts. I nuläget är ingen gripen.

01.21 Försök till rån, Göteborg
I centrala Göteborg har en person blivit utsatt för ett rånförsök. Två personer med kniv konfronterar en kvinna som då skriker och gärningsmännen försvinner. Inga kända personskador.

02.06 Rattfylleri, Borås
Föraren till en personbil som stoppats för kontroll på Söderleden blåser positivt. Mannen får följa med för provtagning misstänkt för rattfylleri.

04.01 Brand, Borås
Vid Rundeln brinner en parkerad personbil. Det finns misstankar om att branden är anlagd och en anmälan gällande skadegörelse upprättas.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen