Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

01 maj 08:50, Sammanfattning kväll och natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet (22-07).

Fem personer har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon, tre förare har rapporterats för olika trafikbrott.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:02 Rattfylleri Kiruna. Vinglig bil längs Lombololeden. Polis beordras till platsen. Innan patrull anländer lyckas andra personer få stopp på bilen. När patrull kommer på plats får föraren följa med för provtagning och förhör. Bilnycklarna omhändertagna och bilen bärgad från platsen då den står trafikfarligt.

01:14 Narkotikabrott Boden. Polis stoppar och kontrollerar en moped. Föraren uppvisar tecken på att vara påverkad av narkotika, han får följa med för provtagning och förhör. Han är i nuläget misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott eget bruk och innehav samt olovlig körning.

02:53 Bråk Piteå. Taxi som larmar. Polis beordras till platsen. Mycket knapphändiga uppgifter men två anmälningar om misshandel ska upprättas.

03:23 Brand Boden. Övergivet hus som brinner på Björkelundsvägen. Polis beordras till platsen. Huset övertänt, närliggande hus i fara och evakuerat. Även en bil utanför har brunnit. Inga uppgifter om att någon person ska ha kommit till skada. Patrull på platsen har dokumenterat händelsen och kommer att upprätta en anmälan om grov mordbrand.

04:34 Stöld/inbrott Luleå. Larm från bilbutik i Notviken. Polis beordras till platsen. Patrull som kommer till platsen griper en person. Han är senare anhållen av jouråklagare misstänkt för stöld genom inbrott i butik samt försök till tillgrepp av bil. Han ska först ha stulit bilnycklar inne i butiken och sedan försökt att stjäla bilar utanför butiken.

En viltolycka har anmälts till polisen under natten. Ingen person skadades i samband med olyckan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen