Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 01 maj 14:34

01 maj 09:00, Övrigt, Fagersta

Polisinsats i Fagersta.

I förra veckan fick Socialdemokraterna, Liberalerna och Nordiska motståndsrörelsen tillstånd att att anordna allmäna sammankomster i Fagersta 1 maj. Med anledning av att det tidigare förekommit ordningsstörningar när Nordiska motståndsrörelsen demonstrerat på olika platser i landet genomförs idag en polisinsats i Fagersta för att säkerställa allmän ordning och säkerhet. Polisens uppdrag är att se till att sammankomsterna kan genomföras på ett tryggt och säkert sätt.

Nordiska motståndsrörelsen har via sin hemsida uppgett att de inte kommer demonstrera i Fagersta. Polisen gör regelbundet en bedömning av läget och har en avsatt resurs för att kunna hantera eventuella omfall. 

Det finns inga andra uppgifter än att Socialdemokraterna och Liberalerna kommer genomföra sina allmäna sammankomster.

Mer information om tider, platser, avspärrningar och polisens arbete hittar du genom att klistra in den här länken: https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2019/april/allmanna-sammankomster-fagersta-forsta-maj-2019/

Uppdatering 14:30

Polisens uppdrag som har varit att se till att de allmänna sammankomsterna har genomförts på ett tryggt och säkert sätt har flutit på utan störningar. Socialdemokraterna och Liberalerna genomförde sina sammankomster enligt deras beviljade tillstånd och Nordiska motståndsrörelsen dök aldrig upp på platsen.

Avspärrningarna är hävda och polisinsatsen avslutad. Inga brott har rapporterats. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen