Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 10 maj 16:31

10 maj 01:51, Detonation, Malmö

Grov allmänfarlig ödeläggelse, Lilla Torg.

Flera uppringare larmar om en kraftig smäll i de centrala delarna av Malmö. Smällen lokaliseras till en restaurang på Lilla Torg. Flera polispatruller, nationella bombskyddet samt polistekniker skickas till platsen. Skador på den aktuella restaurangen samt närliggande restauranger konstateras. Kort därpå kontrolleras två personer som sedermera grips misstänkta för grov allmänfarlig ödeläggelse. Inga personskador har rapporterats i samband med detonationen.

16:20 UPPDATERING

De två som greps under natten försattes idag på fri fot, klockan 15.30 av förundersökningsledaren åklagare Lars Morand. Misstankarna kvarstår och utredningsarbetet fortsätter liksom det trygghetsskapande arbetet.

Det finns i nuläget ingen ytterligare information att ge.

 

Frågor om händelsen besvaras av Ewa-Gun Westford på telefon: 010-561 71 91.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen