Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

10 maj 10:06, Trafikkontroll, Umeå

Riktad insats mot mopedister i Umeå.

På fredagsmorgonen har polisen i Umeå haft en riktad insats mot mopedister, som en uppföljning på den insats som gjordes tidigare i veckan. Den här gången kontrollerades mopedister på I20-området.

– Överlag var det skötsamt, vi ser en förbättring sedan tidigare i veckan, säger Roger Nilsson, gruppchef på polisens trafikavdelning i Umeå.

Resultatet av dagens insats var att polisen utförde tre stycken flygande inspektioner av mopeder. En moped togs i beslag då den misstänks vara trimmad. En anmälan om olovlig körning upprättas också.

– Vi vill uppmana föräldrar att vara intresserade av sina barns fordon. Håller de på och skruvar mycket i garaget och det till och med finns garanti kvar på fordonet, då kanske man ska ta reda på varför de skruvar. Det är ju det dyraste man har som färdas på mopeden, säger Roger Nilsson.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen