Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 11 maj 11:09

10 maj 16:42, Trafikolycka, personskada, Uppsala

Två personer påkörda av polisbil under utryckning

En polispatrull har kört på två personer i Gottsunda, Uppsala. Olyckan skedde på Musikvägen i närheten av Gottsunda Centrum.

Patrullen, en hundpatrull, arbetade i ett högprioriterat ärende. Samtal hade inkommit till polisen avseende skottlossning i området. I samband med detta inleddes ett förföljande av ett fordon på E4 norr om uppsala. Hundpatrullen omprioriterades därför till detta ärende. När hundpatrullen var på väg mot E4 kördes två personer på.

Skadeläget är okänt men de två påkörda personerna, en kvinna i 50-årsåldern och en man i 70-årsåldern, var vakna och talbara efter olyckan. Polisen samverkar med räddningstjänst samt ambulans på platsen. De skadade har förts till Akademiska Sjukhuset med ambulans.

Uppdatering kl 20:56

Den skadade mannen har avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Uppdatering den 11/5 kl 11:00

Den skadade kvinnan befinner sig fortfarande under vård. Hon är allvarligt men inte livshotande skadad. Hennes tillstånd är stabilt.
Polisen i region Mitt svarar inte på frågor om utredningen kring olyckan utan hänvisar till förundersökningsledare på särskilda åklagarkammaren och polismyndighetens avdelning för särskilda utredningar.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen