Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

12 maj 19:37, Polisinsats/kommendering, Stockholm

Stockholmspolisen har idag hanterat ett fotbollsderby på Tele2 arena. Nedan följer en sammanfattning om vilka ingripanden som gjorts.

Polisinsatsen har under dagen varit fullt engagerad med att se till att olika grupper inte skulle nå varandra vilket de försökte såväl före som efter match. Även arrangörens ordningsvakter har arbetat hårt med detta.

Såväl före som efter match omhändertogs och avlägsnades ett 35-tal individer och lika många vårdnadshavare underrättades om att deras barn var föremål för omhändertagande invid arenan.

Arrangören har genom sin säkerhetsplan tagit initiativ till ett bra arbete vilket omfattar såväl vid arenan som inne på den. Nu ska arbetet utvärderas så vi tillsammans ska bli ännu bättre vid nästa match.

Polisens kommenderingschef Towe Skjöld bedömer att det är den derbymatch i Stockholm i år som har innehållit flest ordningsstörningar i vilken grupper har försökt att nå varandra för uppgörelser men där poliser och ordningsvakter har förhindrat detta och hamnat mellan olika grupper.

Polisens insats under derbyt hade fram till klockan 19:00 bland annat lett till:

Polisen har inlett

- två förundersökningar om våldsamma upplopp vilka härrör från två olika händelser vid arenaområdet.

- en förundersökning om försök till våld mot tjänsteman.

- en förundersökning om misshandel.

Ett knallskott kastades inne på arenan då matchen pågick vilket orsakade ett kortare avbrott.

Total antändes 142 bengaliska facklor vilket tillsammans med knallskottet har rapporterats som brott mot Ordningslagen.

Frågor om polisens insats i samband fotbollsderbyt besvaras på 010-56 373 53

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen