Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

14 maj 12:07, Stöld, Östergötlands län

Flera anmälningar om stölder av båtar och båtmotorer.

Polisen har under den gångna helgen tagit emot sju anmälaningar om stölder av båtar och/eller båtmotorer. Stölderna har skett i Stallarholmen, Västerljung, Vingåker, Valdemarsvik samt på Vikbolandet.

I Stallarholmen, Strängnäs kommun, har tre båtar stulits. Två av märket Buster och en av märket Yamarin. Samtliga båtar har senare anträffats och när de anträffades har de saknat en stor mängd utrustning. Bland det som anmälts saknat finns båtmotorer - en Yamaha 30 hk, en Yamaha 115 hk samt en Suzuki F200. Två av stölderna ska ha inträffat någon gång mellan klockan 21.00 och 05.30 under natten mot måndagen

I Västerljung, strax utanför Trosa, har en utombordsmotor av märket Yamaha 9,9 FMHS anmälts stulen. Båten var sjösatt och stölden ska ha skett mellan lördag och söndag.

På Vikbolandet har en båt av märket Orrskär 27, märkt "Regina", samt en inombordsmotor av märket Volvo Penta stulits. Stölden som anmäldes på fredagen ska ha skett någon gång mellan 27 april och 10 maj.

I Valdemarsvikhar två båtmotorer stulits. Båda motorerna, en Yamaha 100 hk och en Yamaha 30 hk, stals från båtar som stod uppställda vid fritidshus nära småbåtshamnen i Bredvik. Stölderna ska ha skett någon gång mellan den 1 och den 11 maj.

I Vingåker har en båt av märket Höga Rodd, en HR 440 SC, med tillhörande motor av märket Yamaha, stulits. Båten var sjösatt men uppdragen på räls och fastlåst med vajer som klipps av vid stölden. Stölden ska ha skett någon gång mellan klockan 18.00 på torsdagen och klockan 11.00 på fredagen.

Polisen vill ha in tips och iakttagelser som gör att stölderna kan klaras upp. Den som har tips ombeds att ringa 114 14.

Polisen vill också uppmana båtägare att vara vaksamma och ha tillsyn över båtar och båttillbehör. Detta för att i motverka stölder.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen