Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

15 maj 07:07, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.18 polisen har hittills denna nat hanterat ett 35-tal ärenden, de flesta utan brottsmisstankar. en person har gripits, två har omhändertagits och ytterligare två har fått följa med för provtagning.

00.00 vid en rutinkontroll av en bilförare på riksväg 32 i Mjölby blåser föraren positivt i polisens sållningsinstrument. Det är en kvinna i 35-årsåldern som fick följa med för provtagning och förhör.

01.58 väktare larmade om att obehöriga personer kunde vara i en lokal på Värdshusgatan i Norrköping. Vid en kontroll anträffades en obehörig person i lokalerna. Det var en man som nu misstänks för olaga intrång och en utredning om det brottet är påbörjad. Mannen avvisades från platsen.

03.14 larm om misshandel i en bostad på Bromsaregatan i Norrköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade två utredningar om misshandel, en anmälan och en motanmälan av två personer som var så kraftigt berusade att de inte kunde redogöra närmare för vad som hänt. Inget behov av ambulanssjukvård.

03.14 larm om misshandel i en bostad på Skepparegatan i Norrköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om misshandel. En person greps på platsen för misshandel av normalgraden och det var en kvinna i 60-årsåldern. Den drabbade är en man i 60-årsåldern som hade skador i ansiktet men behövde inte ambulanssjukvård.

04.28 SOS-larm till polisen om brand utomhus. Det visade sig vara en moped som brann. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om skadegörelse genom brand.

05.02 polisen fick samtal om en bilist som körde i mycket hög hastighet på E4 Väderstad i nordlig riktning. När polisen kontrollerade regisreringsnumret visade det sig vara en hyrbil som skulle vara återlämnad tidigare föregående eftermiddag.En polispatrull försökte stoppa bilen utanför Linköping men föraren valde att inte stanna på polisens stopptecken. Bilföraren körde mot Norrköping i mycket hög hastighet.

Vid Klinga försökte polisen stoppa bilen med hjälp av spikmatta men bilföraren lyckades köra förbi. Strax efteråt lyckades polisen med hjälp av flera polispatruller att låsa in bilen och sänka farten så att bilföraren kunde stoppas. I samband med stoppet misstänks bilföraren, en man i 35-årsåldern för att medvetet ha kört på en av polisbilarna vilket ledde till skador på både polispatrullen och polisbilen som fick bärgas. Skadeläget på polispatrullen är oklart och de kontrollerades av ambulanspersonal men bedömdes inte behöva akut sjukhusvård.  

Bilföraren greps på platsen för ett flertal brott; stöld alternativ häleri av föremål som anträffades i bilen, våld mot tjänsteman genom att köra på en polispatrull, drograttfylleri, ringa narkotikabrott, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik och slutligen olovligt brukande av hyrbilen som mannen körde.

Inga ytterligare händelser finns att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen