Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

15 maj 17:20, Övrigt, Kiruna

Tungt beväpnad polis övar på Lombolo i Kiruna.

Under eftermiddagen/kvällen idag, onsdag 15 maj, kommer polisen att genomföra en övning på Raketskolan i Kiruna. Tungt beväpnad polis kan därför vara synlig tillsammans med räddningstjänst och ambulans. Vi vill genom detta uppmärksamma allmänheten på att det enbart rör sig om en övning.

Övningsscenariot rör pågående dödligt våld(PDV) i skolmiljö. Övningen syftar till att stärka polisens förmåga att hantera liknande händelser, samt att öva samverkan mellan polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård. 

Mediekontakt:

Stefan Thyni, kommunpolis, kommer finnas tillgänglig i Kiruna för att svara på mediefrågor. Han nås på telefon 070-5946235

Maria Jakobsson, kommunikatör tel 070-2525673

Media inbjuds till Raketskolans entré kl. 20.00, efter att övningen är avslutad, för att få en sammanfattning av övningen och dess syfte.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen