Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

16 maj 21:59, Polisinsats/kommendering, Göteborg

Sammanfattning av kvällens insats i samband med fotbollsmatchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF, Gamla Ullevi.

Kvällens insats i samband med fotbollsmatchen på Gamla Ullevi mellan IFK Göteborg och Malmö FF har kunnat genomföras utan några störningar. En bengal kastades av en person ut på planen, och i samband med det kunde personen omhänderats av polis enligt lagen om berusade personer. En anmälan upprättades även rubricerad som framkallande av fara för annan samt brott mot ordningslagen. Pyroteknik som brändes, i mindre omfattning, gjorde att starten av andra halvlek blev uppskjuten i ca 5-6 minuter. Även under andra halvlek brändes några bengaler. Det har varit mycket folk i centrala delarna av Göteborg i anslutning till matchen, men det har varit lugnt utan några inrapporterade ordningsstörningar.

Totalt omhändertogs två personer enligt lagen om berusade personer.

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen