Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 17 maj 11:14

17 maj 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Hallands län

En relativ normal natt i länet, dock ett mordförsök. Presstalespersoner under fredagen är Stefan Gustafsson och Peter Adlersson.

Kl 23.15, Halmstad, försök till mord
Polis kallas till Barnhemsgatan där det enligt vittne ska pågå ett bråk på gatan mellan tre män. På väg till platsen får polisen uppgifter om att någon kan ha en kniv. Även ambulans larmas till platsen. Det framkommer då även att någon kan vara knivskuren/knivskadad.
Kl 23.25: Polis på plats och en man anträffas med möjliga knivskador i bålen. Han avförs omedelbart till sjukhus. Det är oklart om den skadade fått sina skador utomhus eller i en närliggande lägenhet. Polisen inleder förundersökning med rubricering försök till mord, den troliga brottsplatsen spärras av. Den skadade uppges vara allvarligt skadad. Utredningen på plats leder fram till att en man hämtas till förhör. Ytterligare en man identifieras som har lämnat platsen, han blir senare anhållen i sin frånvaro.

Den skadade är en man i 25-årsåldern. Han uppges vara allvarligt skadad men inte livshotande. Han är fortfarande på sjukhus. Den man som hämtas till förhör kan senare på kvällen släppas. Polisen finner även den man som efterspanats som misstänkt senare på natten. Han har ännu inte hörts. 

Uppdatering, Kl 11.00:
Samtal med polisen i Halmstad. Både den skadade och en man som misstänks för försök till mord har hörts av polis under förmiddagen. Inga uppgifter från förhören lämnas ut. Den man som hörts som misstänkt är fortsatt anhållen av åklagare. Läget för den skadade som fortfarande befinner sig på sjukhus är stabilt.

Polisen önskar komma i kontakt med vittnen till händelsen, har du/ni ett något i samband med händelsen kontakta 114 14.   

 

    

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen