Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 17 maj 22:36

17 maj 14:39, Ordningslagen, Malmö

Hästhagen. Rugbyturnering mellan elever på olika skolor urartar.

Bråk och oroligheter uppstår i samband med en rugbyturnering mellan elever från olika skolor på Hästhagens idrottsplats, då flera ungdomar maskerar sig och tänder samt kastar så kallade bengaler. Polis skickas till platsen.

I samband med att en polispatrull skulle ingripa mot ordningsstörande personer, uppstod en trängd situation då en större folkmassa gick mot patrullen och föremål kastades mot polisbilen.

Polisen är på plats med flera patruller. Det finns just nu ingen uppgift om skadad person.

I nuläget är sju personer omhändertagna med stöd av Polislag §13. Samtliga är pojkar eller unga män mellan 16 och 18 år. De pojkar som är under 18 år kommer att överlämnas till vårdnadshavare.

Brottsrubricering är ännu ej preciserad.

Uppdatering kl. 18.02: Ytterligare en person är omhändertagen med stöd av Polislagen §13. Polisen har läget under kontroll och evenemanget håller på att avvecklas.

Uppdatering kl. 18.45: Totalt 14 personer omhändertogs med stöd av Polislag §13. Två personer är avlägsnade med stöd av samma lagrum.

Rugbyturneringen var en tillståndsgiven offentlig tillställning. På platsen uppstod allvarlig ordningsstörning genom att bråk uppstod mellan elever samt då aggressioner riktades mot ordningsvakter och polismän. Pyroteknik i form av bland annat så kallade bengaler har använts.

Polisen återställde ordningen och skapade lugn, bland annat genom flertalet frihetsberövanden.

Polisens yttre befäl skapar sig en helhetsbild av händelseförloppet och eventuell brottsrubricering bestäms efter vad som framkommer.

Uppdatering kl. 22.30: Polisen upprättar anmälan om brott mot ordningslag. Eventuellt tillkommer ytterligare brott.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen