Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 18 maj 07:57

17 maj 23:01, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens händelser

23:22 Olaga intrång, Hagaskolan Umeå

Allmänhet ringde in till polisen gällande pågående inbrott på Hagaskolan. Det skulle var fyra yngre personer som tagit sig in på byggarbetsplats vid skolan. Två patruller var snabbt på plats och kunde omhänderta en yngling på plats, de övriga sprang från platsen. Ynglingen skjutsades hem till föräldrar och han misstänkts för olaga intrång.

00:03 Rattfylleri Universitetsområdet, Umeå

Efter ett rutinstopp på en moped, är en man misstänkt för rattfylleri och olovlig körning. Mannen som är i 25 års åldern var så pass onykter att han lades in för tillnyktring. Patrullen skrev anmälan efter provtagning.

00:37 Misshandel, Vasaplan Umeå

Allmänhet ringde in om en pågående misshandel på Vaspaln i Umeå där två personer börjat slåss med varandra. Då patrull kom på platsen omhändertog de en av männen som var i 25 års åldern enligt LOB. Patrullen skrev anmälan gällande försök till grov misshandel och höll förhör. Ingen av de inblandade var i behov av vård.

Uppdatering 07:56 av Peder Jonsson

02:04 Trafikolycka Umeå. Moped i olycka utanför skola öst på stan. Två personer inblandade, båda förda med ambulans till sjukhus. Frågor om hälsoläge hänvisas till sjukvården. Polis har varit på platsen. Mopeden tagen i beslag för senare teknisk undersökning. En anmälan om trafikolycka kommer att upprättas.

02:19 Fjällräddning Sorsele. Person som ramlat och skadat huvudet vid Övre Älvsvattnet. Vakthavande befäl beslutar inleda en fjällräddningsinsats. Ambulanshelikopter och fjällräddare utkallade. Ambulanshelikoptern har lastat personen som är förd till sjukhus. Frågor om hälsoläge hänvisas till sjukvården.

02:23 Trafikbrott Skellefteå. Förare som ej stannat på polismans tecken. Kort därefter har bilen stannat och personer har lämnat platsen springande. Polis påträffar senare berörda personer och föraren tas med för provtagning och förhör. En anmälan om drograttfylleri, grov olovlig körning och grov vårdslöshet i trafik kommer att upprättas.

03:03 Olaga hot. Man som ska ha hotat och misshandlat inne på en restaurang i centrala Skellefteå. Polis beordras till platsen. Efter initiala utredningsåtgärder omhändertas den misstänkte med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer. Oklart ifall någon behövt uppsöka sjukvård.

En morgon utan akuta händelser i länet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen