Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

18 maj 08:17, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har, under natten, hanterat ett 90-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Två personer har gripits, 17 personer har omhändertagits på grund av berusning och sex person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott och/eller rattfylleri.

22.29 Polisen larmas med anledning av en bil som skulle färdas i mycket hög hastighet, över 200 kilometer i timmen, på E4 i norrgående riktning från Linköping. Fordonet, i vilket det färdades fyra personer, stoppades med hjälp av spikmatta norr om Norrköping. Föraren av bilen, en man, greps på platsen och fördes till polisstationen. Mannen misstänks för drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, narkotikabrott eget bruk samt framkallande av fara för annan.

23.43 En polispatrull skulle stoppa ett fordon för kontroll. Föraren stannade inte på polismans tecken och fortsatte att köra vidare på Åtvidabergsvägen, Linköping. Polis följde efter fordonet längs gamla E4 mellan Linköping och Norrköping för att få stopp på fordonet. Föraren var nära att kollidera med mötande trafik och körde vingligt. Föraren försökte även preja polisbilen. Föraren vände tillbaka mot Linköping och vid Tallboda körde föraren på en refug och bilen voltade. Två personer, en kvinna i 20-årsåldern och en man i 40-årsåldern, färdades i bilen och båda fördes till sjukhus i ambulans. Båda greps då polisen hittade misstänkt stöldgods i bilen. Åklagare har senare beslutat anhålla de båda misstänkta för stöld

02.01 Polis stoppade en bil för kontroll i Vadstena. Föraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för grovt rattfylleri och ofredande.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen