Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 19 maj 08:00

18 maj 19:15, Sammanfattning kväll och natt, Västerbottens län

Ett urval av kvällens/nattens händelser

17:06 Grovt olaga hot, Ålidhem Umeå

En man i 50 års åldern är misstänkt för grovt olaga hot då han hotat minderåriga på Ålidhem. Mannen hade ett tillhygge i handen då var hotfull. Patrullen på plats håller på att utreda händelsen, ingen person har kommit till fysisk skada. För vidare information kontaktas jourhavande förundersökningsledare.

19:24 Bråk, Hamnmagasinet Umeå

Patrull kallades till uppblossande bråk på Hamnmagasinet i Umeå, även en vakt från restaurang Sjöbris kallades till platsen. Då patrullen kom på plats hade bråket avstyrts och inget brott kunde konstateras. Patrullen lämnade efter att de säkerställt att allt var lugnt på platsen.

Kl 22:00 - RLC Befäl John Enzinger tar över uppdateringen av notisen för natten.

 

Kl 00:20 - Natten har börjat lugnt, gatufesten på tvistevägen har resulterat i några personer omhändertagna på grund av för hög berusning.

 

Kl 00:38 - Skadegörelse, Centralgatan, Åsele

Polis larmas till centrala Åsele med anledning av en man som skall gå runt med en yxa. När polis anländer till Åsele anträffas en man i 45 års åldern med en yxa, mannen var inte våldsam men hade krossat en ruta. Mannen var också påtagligt berusad.

Patrull omhändertar mannen för berusning samt skriver anmälan om skadegörelse. 

kl 01:39 - Rattfylleri, Bangården, Umeå

Polis kontrollerar en utländsk medborgare i en utlandsregistrerad bil på Bangården i Umeå, Mannen blåser positivt i sållningsinstrument och får medfölja för utandningsprov och förhör.

Kl 01:51 - Rattfylleri / Trafikolycka, E4 Röbäck/Alvik i Umeå.

Polis larmas till en trafikolycka på E4:an, när patrull anländer till platsen blåser föraren positivt och misstänks för rattfylleri. Föraren är en man i 20 års åldern.

Mannen medtas för provtagning och förhör.

Uppdatering 07:57 av Peder Jonsson.

02:42 Våldsamt motstånd, Skellefteå. Bråkig man som behöver sova ruset av sig utanför en restaurang i centrala Skellefteå. Mannen omhändertagen med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer. Han är i nuläget misstänkt för våldsamt motstånd.

03:33 Misshandel Skellefteå. Bråk vid restaurang i centrala Skellefteå. Ska vara ett flertal personer som bråkat. Polis har varit på platsen, en anmälan om misshandel kommer att upprättas. Ingen person ska ha behövt uppsöka sjukvård.

Kort sammanfattning från kvällen/natten på Tvistevägen:

Uppskattningsvis 1000-1500 personer har befunnit sig på platsen. En handfull personer är omhändertagna med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer, i några fall har personer avlägsnats. I två fall har ambulans hämtat personer på grund av sjukdom eller berusning. I nuläget (klockan 04:13) finns inga inkomna ärenden gällande våldsbrott och inga personer har kommit till skada. Stämningen på platsen har varit god hela kvällen. Flera samtal har inkommit till polisen från boende i närområdet gällande klagomål på hög volym och fylleri. En anmälan om icke tillståndsgiven offentlig tillställning kommer att upprättas.

En morgon utan akuta händelser i länet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen