Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 19 maj 08:14

18 maj 19:45, Sammanfattning kväll och natt, Norrbottens län

Ett urval av kvällen/nattens händelser

17:24 Misshandel, utanför Luleå

Patruller kallades till en by utanför Luleå gällande en misshandel inomhus. Då patrullerna kom på plats hade gärningsmannen lämnat. Efter en stunds sökande påträffades den misstänkte. Mannen som är i 40 års åldern fördes till polisstationen för förhör. Det finns inga uppgifter på att målsägande som är i samma ålder var i behov av sjukvård.

Uppdatering 20:21: Gärningsmannen vart anhållen efter förhör.

18:24 Personrån, centrala Luleå

En man i 30 års åldern vart under hot av med pengar, körkort och busskort efter att tre för honom okända personer kommit fram till honom. De tre hade mörka huvtröjor med uppdragna huvor och solglasögon. De tre okända gärningsmännen är även misstänkta för övergrepp i rättssak då de hotade målsägande med misshandel i fall han ringde polisen. Polisen har letat i området utan resultat. Polisen vill ha hjälp med iaktagelser gällande händelsen, ring  114 14

18:48 Grov misshandel, Skurholmen Luleå

Polis larmades till Skurholmen i Luleå efter att samtal från SOS inkommit gällande att en man som tagit tag i en kvinna bakifrån och sedan rispat henne med någon fom at tillhygge i armen så att blod vite uppstod. Patrullen höll förhör med kvinnan och tog upp anmälan. Kvinnan visade brottsplatsen för patrullen och en brottsplatsundersökning gjordes. Patruller spanande i området efter gärningsmannen, dock utan resultat. Polisen vill ha hjälp med iaktagelser gällande händelsen, ring  114 14

Uppdatering: Hundpatrull har sökt efter tillhygget i området, dock utan resultat.

00:05 Drograttfylleri och grov olovlig körning, Risögrund Kalix

Efter ett rutinstopp i Risögrund är en man i 35 års åldern misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott eget bruk och grov olovlig körning. Mannen togs med till vårdcentralen för provtagning, anmälan och förhör, efter detta frigavs mannen. 

Uppdatering 08:13 av Peder Jonsson

00:40 Bedrägeri Boden. Pojke under 18 år som använt annan persons legitimation för att komma in på nöjesställe. Polis har varit på plats. Vårdnadshavare kontaktad, anmälan bruk av falsk urkund.

01:46 Rattfylleri Boden. Polis stoppar en bil utanför Boden. Vid kontroll visar bevisinstrument 0,42 promille, körkortet omhändertaget. Även fordonsnycklarna tas i beslag.

En morgon utan akuta händelser i länet. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen