Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

18 maj 20:17, Ekobrott, Norrköping

Häktad i sin utevaro

Torsdagen den 16 maj greps en 23-årig man från Norrköping som varit häktad i sin frånvaro sedan i januari månad. Göta hovrätt fastställde häktningsbeslutet under fredagen. 

 

Kammaråklagare Helene Gestrin har idag väckt åtal vid Norrköpings tingsrätt mot mannen för 13 fall av försök till grovt bedrägeri och ett fall av fullbordat grovt bedrägeri. De misstänkta brotten ska ha bestått av att mannen tillsammans med en redan åtalad man ringt åldringar och försökt lura dem att använda sina bankdosor så att gärningsmännen skulle kunna kapa deras bankkonton (s.k. vishing). 

 

Åtalet samordnas med det åtal som redan är väckt mot den medmisstänkta mannen. Förhandling inleds därför redan på måndag den 20 maj i Linköpings tingsrätt. 

 

Ytterligare kommentarer lämnas inte under helgen. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen