Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

19 maj 16:52, Sammanfattning kväll, Västerbottens län

Ett urval av kvällens händelser.

15:14 Anträffat stulen bil Örviken Skellefteå

Byamännen i Örviken hade städdag och medan de krattade löv vid kommunhuset uppmärksammade de en bil som stod konstigt till i närheten. Vid kontroll av bilen visade det sig att bilen var anmält stulen. Patrull kallades till platsen som skrev tilläggsanmälan och kontaktade ägaren. Bilen bärgades från platsen på ägaren begäran.

15:18 Stöld, Malgomaj, Vilhelmina

Två ýnglingar ertappades av allmänhet när de stal nät i en sjö i närheten av Malgomaj. När patrullen kom till platsen kunde det konstateras att ynglingarna hade använt sig av fiskevårdsföreningens båt vid tillgreppen. Patrullen skrev anmälan gällande stöld. 

15:57 Trafikolycka, Agnäs Bjurholm

Polis, räddningstjänst och ambulans kallades till en trafikolycka mellan en personbil och lastbil i Agnäs. Trafikolyckan skedde när personbilen svängde ut från en fastighet och lastbilen körde in i personbilen bakifrån. Två personer som befann sig i personbilen fördes med ambulans till sjukhuset i Umeå. Polisen har inga misstankar i nuläget då inte alla parter är hörda.

16:29 Fylleri, centrala Umeå

Polisen fick samtal om en taxichaufför som satt vid ratten och såg påverkad ut. Patrull skickades till platsen som hittade på mannen, det framkom att en annan taxichaufför hade tagit hand om bilnycklarna och lämnat i taxin som mannen suttit i. Inget vittne har sett att mannen ska ha kört taxibilen, mannen som är i 40 års åldern omhändertos enligt LOB då han var krafigt berusad.

19:03 Stöld genom inbrott , Notholmen Nordmaling

Patrull kallades till Nordmaling gällande inbrott i bostad. Då patrullen kom på plats kunde de konstatera att okänd gärningsman hade varit i stugan. Patrullen genomförde en brottsplatsundersökning samt skrev anmälan. Oklart i nuläget vad som blivit tillgripet.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen