Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 03 maj 07:38

02 maj 22:44, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Sammanfattning av nattens händelser i länet.

Händelsenotisen kommer uppdateras under natten.

 

Kl 23:00 - Fjällräddning, Tjulträsk, Sorsele kommun

Polisen larmas om att en man som varit ute på skoter i fjällområdet mellan Biellojaur och Tjulträsk ej kommit åter. Polis påbörjar arbete med att försöka lokalisera mannen.

Regionvakthavande befäl inleder räddningstjänst enligt lagen om skydd mot olyckor.

Personal på ledningscentralen försöker nå mannen på mobil samtidigt som man genomför en mobilpositionering. Även fjällräddare från Hemavan/Tärnaby och Ammarnäs larmas ut för att söka efter mannen.

Klockan 01:12 anträffas mannen i en fjällstuga, han var oskadd men hade kört skotern ned i en bäck, efter långt arbete med att få upp skotern med släde så beslutade mannen att vila i Hundstugan vid Aigertsugorna, där saknades mobiltäckning och mannen kunde ej meddela sin position.


Under morgonen har en viltolycka anmälts till polisen. Det finns inga uppgifter om att någon person skadats i samband med olyckan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen