Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 20 maj 19:45

20 maj 18:20, Mord/dråp, försök, Göteborg

En man har skottskadats utanför en föreningslokal i Södra Biskopsgården. Förundersökning om försök till mord inledd.

Polisen får larm via vittnen i området som hört något som kan vara skott/skjutning i närheten av Värmegatan/Höstvädersgatan. Strax därefter kommer ett samtal från en man som uppger att han är skottskadad. Polis och ambulans åker till platsen. En personbil uppges även ha lämnat platsen.

När polis och ambulans anländer till den angivna platsen så finner man en man som har troliga skottskador. Han har flera skador både i bål och ben. Den skadade avförs med hjälp av ambulans till Sahlgrenska sjukhuset.

Den troliga brottsplatsen spärras av för teknisk undersökning. Polis åker till sjukhuset för bevakning av den skadade och sedan även kunna få möjlighet att höra den skadade, när sjukvården ger sitt tillstånd. Skadeläget är för närvarande okänt. Identiteten då det gäller den skottskadade är inte fastställd.

Polisen söker efter den bil som lämnat platsen, bilen var troligen av märket Volvo. Vittnesförhör mm genomförs på den troliga brottsplatsen.

Ingen gripen i nuläget. Tekniker har kallats till platsen. Dörrknackning kommer att inledas i området.

Om någon har vittnesuppgifter kring händelsen att lämna till polisen. Kontakta 114 14.

Kl 19.45 Uppdatering:
Den skadade är en man i 25-årsåldern.

 

 

  

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen