Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

20 maj 22:04, Försvunnen person, Sundsvall

Indal, man anmäld försvunnen

Mannen är i 70-årsåldern och anmäldes försvunnen tidigare i kväll. Han sågs senast i Bjässjön vid 15:30-tiden.

Vid försvinnandet bar mannen en blå fleecejacka, svarta byxor och svarta skor. Han är cirka 175 cm lång, har grått hår och bär glasögon.

Om man sett mannen under eftermiddagen eller kvällen, ring polisen på telefonnummer 11414. Vid pågående iakttagelse, ring 112.

Uppdatering kl 04:18:

Polisen letar efter Anders Nilsson, född 1950, som försvunnit i samband med en vistelse i sin sommarstuga som ligger vid Bjässjön utanför Sundsvall. Anders är dement och kan vid kontakt med andra människor upplevas som något förvirrad. Polisen har efterforskat Anders under natten, bland annat genom att leta i det omedelbara området kring stugan som han försvann från. Polisens UAS(sk. drönare) har också använts utan att Anders har hittats. Information kring hans försvinnande hämtas in fortlöpande.

Under morgonen kommer Polisen att återsamlas för att sammanställa det arbete som har gjorts under natten och planera för att sökinsatsen fortlöper under förmiddagen. Polisen kommer att vända sig till bland annat Försvarsmakten för att begära biträde i arbetet. Frivilligorganisationer kommer att kontaktas i den mån de bedöms kunna vara behjälpliga. Polisen själv ställer samtliga tillgängliga resurser till Räddningsledarens förfogande. I nuläget finns ingen samlingsplats bestämd för personer som frivilligt vill delta i arbetet, Polisen återkommer om och så snart sådan finns.

Polisen är ansvarig för statlig räddningstjänst för att efterforska försvunna personer. Vid Efterforskning av försvunna personer(EFP) använder sig Polisen av den så kallade MSO-metoden, vilken är en metod som baserar sig på statistiskt material. Sannolikheten att personer med den allmänna objektprofilen "Dement" anträffas inom 100 meter från senast kända plats är 11,6 %, det vill säga nästan var åttonde person. 75% av de försvunna anträffas inom 2,6 km från senast kända plats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen