Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 22 maj 13:22

22 maj 11:12, Kontroll person/fordon, Nässjö

Man gripen utanför Malmbäck.

07.15 Polisen fick samtal om en man som körde bil strax söder om Malmbäck, Nässjö kommun. Föraren verkade enligt inringaren vara påverkad av något och ska ha varit nere i diket och vänt med bilen vid något tillfälle. Polisen åkte ut och sökte efter bilisten men lyckades inte hitta honom.

08.18 Det kom ett nytt samtal om samma bil. Mannen som körde ska ha lämnat bilen och sprungit norrut mot Klappasjön.

08.27 Polis på plats. Det rök kraftigt från bilen, och den började brinna. Polisen larmade räddningstjänsten.

08.40 Räddningstjänsten hade släckt branden.

09.08 Polisen kontaktades om att en man skulle ha försökt stjäla en bil, precis norr om Klappabadet. Han hade misslyckats och sprungit vidare norrut.

09.13 Polisen fick information om att mannen befann sig i vattnet.

09.19 Polisen såg mannen i en liten båt i sjön.

09.33 Båten hade vält och mannen låg i vattnet.

09.42 Mannen hade tagit sig till strandkanten och polisen fick kontroll på honom. Han blev försedd med handbojor. Mannen var något nedkyld, men bedömdes inte vara i behov av ambulans. Han fördes till polisstationen för förhör, han ska även genomgå provtagning för att få klarhet i om han var påverkad av narkotika eller annat. Polisen pratade också med flera personer som eventuellt har blivit utsatta för olika typer av brott under ärendets gång.

Vilka brottsrubriceringar som blir aktuella är ännu inte klarlagt, och utredningen får slå fast om det är samma person som de olika inringarna har sett. Den man som greps är i 30-årsåldern.

13.02 mannen som greps är misstänkt för brotten försök till rån, drograttfylleri, tillgrepp av fortskaffningsmedel och skadegörelse.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen