Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

23 maj 08:26, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Morgonens nattsammanfattning är idag sen på grund av sjukdom.

07.37 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 356-tal ärenden, de flesta utan brottsmisstanke. Ingen person har gripits, fyra har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning.

00.33 polisen fick samtal om att en kvinna gick på S:t Persgatan i Norrköping och slog på bilar. Polisen åkte till platsen och träffade på kvinnan som omhändertogs på grund av berusning. Ett påpassligt vittne som kontaktade polisen hade filmat när kvinnan slog på och skadade tre personbilar. Polisen har påbörjat tre utredningar om skadegörelse på dessa bilar och bilägarna har underrättats med lappar på bilarna. Personer, utöver de som fått meddelande på sina bilar och som fått skador på sina bilar under natten kan göra anmälan på telefon 114 14. Polisen vill rikta ett tack till det påpassliga vittnet som kontaktade polisen och gjorde det möjligt att utreda dessa brott. Utan den hjälpen hade sannolikt brotten inte kunnat utredas. Kvinnan, som är i 20-årsåldern omhändertogs på grund av berusning och fördes till polisstationen för tillnyktring varefter hon hon kommer att förhöras som misstänkt för tre fall av skadegörelse.

02.09 samtal till polisen óm skadegöresle på en bil på Bråbogatan i Norrköping. Polisen åkte till platsen och kunde med hjälp av ett hjälpsamt vittne identifiera en man i övre tonåren som kunde misstänkas för skadegörelse på bilen. Mannen var kraftigt berusad och fördes till polisstationen för tillnyktring varefter han kommer att förhöras som misstänkt för ett fall av skadegörelse. Polisen tackar även detta vittnet för bra insats.

 03.20 samtal om inbrott på ett trygghetsboende på Överstegatan i Linköping. Någon har nyligen brutit upp en dörr till boendet och gått in. Oklart om något är tillgripet men polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och även en platsundersökning är genomförd.

03.23 ett flertal samtal till polisen om bråk mellan flera person i Hörsalsparken i Norrköping. När polisen kom till platsen ville inte någon göra någon anmäla om brott men polisen kunde konstatera att en person kunde vara påverkad av droger så den personen fick följa med för provtagning.

05.27 samtal till polisen om an bilist som kört av vägen i Byle, Finspång. Polisen åkte till platsen och kunde konstatera att ingen var skadad och att det inte fanns någon misstanke om brott gällande trafikolyckan men bilägaren var efterlyst från Kriminalvården för att avtjäna påföljd på grund av en dom. Det var en man i 25-årsåldern som fick åka polisbil till häktet i Norrköping.

Inga andra brott eller allvarliga händelser finns att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen