Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

24 maj 00:50, Trafikbrott, Kil

Polispatrull bestämmer sig för att stoppa en bil på Apertinsvägen i Dikartorp.

Föraren av bilen vill inte låta sig stoppas utan han försöker köra ifrån patrullen. Det går stundtals fort, och även på en cykelväg innan det blir stopp efter några minuter. Bilen har då gått av vägen i en kurva, men "studsat" upp på en cykelväg där den efter ca 1 km fastnar i ett dike.

Föraren är en man i 50-55-årsåldern, som visar tydliga tecken på att vara narkotikapåverkad. Han misstänks för grovt drograttfylleri, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik, ringa narkotikabrott genom eget bruk, och stöld, alternativt häleri baserat på beslag som gjordes i bilen. En kvinnlig passagerare i 25-årsåldern uppgav sig äga bilen, och hon rapporterades misstänkt för medhjälp till grovt rattfylleri, och tillåtande till grov olovlig körning.

Då passageraren skadades misstänks föraren också för vållande till kroppsskada. Kvinnan klagade över ryggsmärtor, och fördes med ambulans till sjukhus.

Mannen anhölls av åklagare under morgonen, på sannolika skäl misstänkt för brotten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen