Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

24 maj 15:56, Stöld, Motala

Flera stölder av ridutrustning i Motalaområdet.

Natten mot tisdagen skedde inbrott och stölder från tre stall strax norr om Motala – i trakten av Godegård och Medevi. Vid samtliga inbrott stals ridsadlar till stora värden.

Minst 13 sadlar och en del sadel-/ridtillbehör har anmälts stulet vid de tre inbrotten. Det totala godsvärdet är oklart men det handlar om betydande värden. Vid en av stölderna har till exempel fyra sadlar till ett sammanlagt värde av 80 000 kronor anmälts stulna.

Natten mot fredagen anmäldes ytterligare en stöld från ett stall norr om Motala – i trakten av Karlsby.

Tolv ridsadlar och en del sadeltillbehör har stulits. Värdet på de stulna ridsadlarna beräknas till cirka 62 000 kronor.

Polisen utreder händelserna som stöld genom inbrott och polisens tekniker har varit på de olika brottsplatserna och utfört brottsplatsundersökning i syfte att säkra spår.

Med tanke på brottstid och var stölderna har skett så misstänker polisen att det kan röra sig om samma gärningspersoner.

Polisen är intresserad av tips och iakttagelser som kan sättas i samband med stölderna, till exempel obekanta fordon som har rört sig i ett område. Om någon har gjort iakttagelser eller har andra tips som gör att stölderna kan klaras upp tar polisen gärna emot dessa på 114 14.

I akuta fall eller vid pågående brott ring 112.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen