Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

24 maj 16:25, Trafikolycka, vilt, Luleå

Smitning från viltolycka på E4 vid Notviken.

Vid halv fem på fredagseftermiddagen ringer en bilist in till polisen och berättar att han har kolliderat med ett rådjur vid fyratiden på morgonen. Rådjuret är dött.

Då bilisten inte anmält detta i nära anslutning till händelsen betraktas det som en smitning. En anmälan upprättas. Att inte rapportera en viltolycka till polisen betraktas som ett brott mot jaktförordningen*.

 

* Enligt jaktförordningen är den som kört på vissa djur skyldig att göra en polisanmälan och att märka ut platsen där olyckan skett. En anmälan till polisen måste göras även om djuret inte är synbart skadat.

Skyldigheten gäller älg, rådjur, hjort, vildsvin, björn, varg, järv, lo, utter, örn och mufflonfår. Att inte anmäla en viltolycka med nämnda djur är straffbart och kan ge böter.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen