Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 26 maj 08:30

25 maj 11:01, Anträffad död, Jönköping

En anträffad avliden efter drunkningslarm.

10.27 SOS-larm till polisen om befarad drunkning vid Hamnpiren i Jönköping. En person ska ha ringt 112 efter att ha sett en person ligga i vattnet.

Polis och räddningstjänst har åkt till platsen och en person, som är avliden har hittats och tagits upp på land.

10.45 polisen spärrar av Hamnpiren för att kunna genomföra erforderliga utredningsåtgärder på platsen. Polisen har inlett en förundersökning med initial brottsrubricering mord för att kunna utreda vad det är som har inträffat och vad som har orsakat dödsfallet. Den avlidna kroppen är inte identifierad och inga upplysningar om den kommer att lämnas innan identifiering och eventuella underrättelser till anhöriga är genomförda.

Den initiala brottsrubriceringen kan komma att ändras varefter utredningen fortskrider. Polisen arbetar nu med att identifiera kroppen och att utreda alla omständigheter omkring anträffandet och vad som kan ha skett innan kroppen anträffades. Personer som har gjort iakttagelser i området förhörs nu av polisen.

Polisen behöver allmänhetens hjälp i utredningen. Personer som vet något om händelsen eller som gjort iakttagelser i närheten av Hamnpiren uppmanas att snarast ta kontakt med polisen. Polisen kontaktas lämpligen direkt vid Hamnpiren, på telefon 114 14 alternativt på polisens hemsida där det finns ett tipsformulär.

Polisen har kallat en läkare till platsen för att konstatera dödsfallet. Polisens kriminaltekniker är på väg till platsen för att genomföra en kriminalteknisk undersökning på fyndplatsen.

14.50 identifieringen är fortfarande inte slutförd. Uppdatering i ärendet sker under morgondagen, söndag.

2019-05-26, 08.28 den avlidne är fortfarande inte identifierad. Polisen kommer att begära hjälp med identifieringen av Rättsmedicinalverket. Brottsrubriceringen kvarstår fram till dess att polisen får ett utlåtande från den rättsmedicinska obduktionen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen