Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

25 maj 19:12, Djur, Ovanåker

En man skadas av björn och får sjukhusvård.

Polisen får samtal om att en man född -56 har skadats av björn. Mannen orienterade i skogen i Voxnan när han råkade komma mellan en björnhona med unge. Björnhonan rev mannen som skadades. Han får vård för sina skador på sjukhus, men ska inte vara allvarligt skadad. Det är inte känt om han tog sig till sjukhus för egen maskin eller om han fördes dit på annat sätt.

Incidenten har inte lett till någon åtgärd från polisens sida - björnhonans beteende bedöms som naturligt för honor med ungar och polisen anser inte att hon är farligare än någon annan björn.
Länsstyrelsen kommer att informeras om händelsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen