Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

26 maj 06:56, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

En relativt lugn kväll/natt i länet enligt RLC. Presstalesman under söndagen är Stefan Gustafsson.

Kl 23.15 Trollhättan, misstänkt grovt rattfylleri
Polis larmas till Vänersborgsvägen där en personbil enligt uppgift från platsen kört rakt igenom en rondell vid Ängdalen . En person ska vara kvar i bilen och eventuellt skadad. Polis och ambulans kommer till platsen och finner föraren, en man i bilen. Han avförs med hjälp av ambulans till NÄL.
Polisne åker med till sjukhuset och vid kontroll av föraren visar det sig att han kan misstänkas för grovt rattfylleri. Föraren uppges ha relativt allvarliga skador på nacke och rygg, allt enligt sjukvården.  

Kl 23.37, Karlsborg, bråk på camping
Polis och ambulans larmas till Karlsborgs camping där det ska ha förekommit någon typ av bråk mellan ett antal personer. De involverade ska bo både i husvagn och i en stuga. När polisen anländer så kan en man gripas som varit i bråk med ett flertal andra, ingen behöver dock köras till sjukhus. När polisen får fram fler uppgifter så anmäler två personer den gripne för misshandel.  

Kl 01.09 Svenljunga, trafikolycka, singel-misstänkt rattfylleri
Polis larmas om att en singelolycka med personbil ska ha inträffat vid länsväg 1582, Örsås. Bilen ligger i diket och vid ratten sitter en kvinna. Även räddningstjänst och ambulans åker till platsen. Kvinnan får blåsa och hon misstänks då för rattfylleri och medtogs för provtagning.

Kl 02.19 Göteborg, okänd man i köpcentrum
Väktare larmas till Nordstans köpcentrum vid Götgatan. En man i pyjamas står i entrén och har tagit som sin uppgift att släppa in folk på torget. När väktarna kommer fram finner de mannen i pyjamas som även är barfota. Han uppger att han inte vet var han befinner sig och hur han kommit dit. Han saknar ID-handlingar. Det framkommer dock att han ska vara medborgare i USA. Han vet dock inte hur han kommit till Sverige. Polis anländer och man kör mannen till Sahlgrenska sjukhuset för kontroll. Han överlämnas till sjukvården.
När polisen lämnat så genomför personal/väktare på sjukhuset kontroller och i samband med detta så framkommer att mannen bor på Hotell Europa tillsammans med en syster. Systern kontaktas och mannen kan efter ett tag åka tillbaka till det aktuella hotellrummet. Inga brottsmisstankar.

Kl 02.33 Göteborg, personrån
Polis larmas till Januarigatan där det ska pågå ett större bråk, allt enligt SOS. Även ambulans åker till platsen. Det framkommer uppgifter om att någon ska vara beväpnad med kniv. Bråket ska enligt vittnen omfatta ca 10 personer. När polisen kommer fram så finner man en man med lindriga skador. Han uppger att han blivit rånad, oklara omständigheter. Ingen gripen.   

   

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen