Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

26 maj 08:40, Mord/dråp, försök, Göteborg

En man har förts till sjukhus efter det att han återfunnits i en bostad vid Skälltorp med skottskador.

Polis larmas till en bostad i Skälltorp med anledning av att en man ska ha skottskador. Även ambulans och räddningstjänst kallats till platsen. Fastigheten ligger vid Bäckebolsängen.

I bostaden ska den skadade tillsammans med en kvinna befinna sig. När polis kommer till platsen finner man den skadade samt den kvinna som larmat, det är kvinnans bostad. Den skadade avförs omedelbart till sjukhus med skottskador, han är vid liv.

Kvinnan hörs av polis. Hon uppger att mannen tillfogat sig skadorna själv på platsen. Polisen genomför en platsundersökning och man får fram uppgifter genom fynd på platsen som inte kan förklaras. Platsen spärras av, tekniker tillkallas.

Kvinnan hämtas till förhör, i nuläget inte gripen. Förundersökning inleds med rubricering försök till mord. Vapnet återfunnit på platsen och beslagtaget av polisen. Den skadade uppges vara allvarligt skadad.

Ingen ytterligare information kan för närvarande lämnas ut från förundersökningen.

Kl 14.30: Uppdatering.
Kvinnan som hämtades till förhör har fått lämna polisen. Hon är i nuläget inte misstänkt för brott. Mannens tillstånd är oförändrat.

   

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen