Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

26 maj 10:27, Brand, Jönköping

Två personer anhölls under gårdagen efter misstänkt mordbrand.

Under gårdagen den 25 maj 2019 kallades polisen till Götabergsgatan med anledning av ett SOS-larm om brand i ett bostadshus.

Räddningstjänsten släckte branden och polisen spärrade därefter av lägenheten efter att en förundersökning om mordbrand inletts. Polisen kommer i närtid att genomföra en kriminalteknisk för att om möjligt fastställa brandorsaken och säkra spår efter den eller de som kan ha utfört gärningen.

Senare under eftermiddagen hämtade polisen polisen två personer till förhör med anledning av misstanken om mordbrand. De som hämtades till förhör är en kvinna i i 25-årsåldern och en man i 55-årsåldern och båda förhördes under eftermiddagen/kvällen av polisen och efter förhören beslutade jouråklagare att båda två skulle anhållas på sannolika skäl misstänkta för mordbrand.

Åklagaren leder nu förundersökningen och har fram till den 28 maj kl. 12.00 på sig att lämna in en häktningsframställan till domstolen. Frågor om utredningen hänvisas fortsättningsvis till åklagarkammaren i Jönköping.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen