Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

26 maj 18:25, Åldringsbrott, Sala

Två äldre damer blir utsatta för åldringsbrott i Sala under söndagskvällen

Dalhem 18.25

En dam i 95-årsåldern blir uppringd av en man som utger sig från att vara från en bank. Mannen uppger att damens kort behöver spärras och att han behöver komma och titta på kortet. Mannen dyker upp hos damen och får titta på hennes kort, när han lämnar tillbaka kortet visar det sig i efterhand vara ett annat kort som han lämnar tillbaka.

Vid kontroll saknas det 20.000 kronor från kvinnans bankkonto.

Kortet som lämnades kvar är taget i beslag.

Kungsängen 18.53

En dam som är 99 år får påhälsning hemma av några personer som uppger att de behöver låna damens kort. De får kortet och uppger att de ska ringa damens son då något ska vara fel på kortet. Personerna kommer sedan tillbaka med kortet och vid kontroll verkar flera uttagningsförsök ha gjorts. Det är oklart om de har lyckats få ut några pengar. 

Två anmälningar är upprättade.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen