Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 26 maj 23:48

26 maj 22:09, Rån, försök, Trosa

Försök till grovt rån, Trosa.

Kl. 22:09 på söndagskvällen inkom överfallslarm från en matvarubutik i Trosa.

Ett okänt antal gärningsmän har forcerat ett metalljalusi genom att köra in ett fordon genom det. Därefter har man försökt att bereda sig tillträde till ett utrymme i anslutning till en uttagsautomat i butiken, dock utan att lyckas. Därefter lämnade man platsen i två bilar, en av dessa har anträffats brinnande strax utanför Trosa.

Ingen person skall ha skadats fysiskt men en väktare som befann sig i anslutning till butiken i samband med rånförsöket skall ha blivit hotad med ett pistolliknande föremål.

Polisen har inlett en förunderökning med rubriceringen försök till grovt rån, i skrivande stund genomförs förhör med de målsägande samt vittnen. Brottsplatsen är avspärrad och kommer att undersökas av kriminaltekniker.

I övrigt kommer ärendet inte att kommenteras ytterligare, då det är inne i en operativ fas.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med eventuella vittnen till händelsen eller personer som kan ha andra upplysningar eller tips angående ärendet. Tips och iakttagelser kan lämnas till 11414.

 

  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen