Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 27 maj 10:44

27 maj 06:43, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 45 ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, se notis nedan, och två personer har frihetsberövats på grund av berusning.

23.26 Det kom larm om att en man hade blivit skadad med ett tillhygge i Anderstorp, Gislaved. Polis kom dit kort efteråt och kunde gripa en man, som misstänkt för dådet. Han fanns kvar på platsen. Den drabbade är en man i 20-årsåldern. Han fick en skada i halsen och fördes akut till sjukhus, vaken och talbar. Den gripne mannen är i 40-årsåldern. Han greps, misstänkt för försök till mord. Polisen spärrade av ett område runt bilen för teknisk undersökning, och polisen knackade dörr i området för att söka efter vittnen. Bilen togs i beslag för teknisk undersökning.
Vid 06.30-tiden var den misstänkte mannen inte anhållen. Den skadade mannen ska ha blivit attackerad när han satt i en bil på Torggatan i Anderstorp. Det satt även en kvinna i bilen, hon skadades inte. Polisen arbetar med att få klarhet i vad som har hänt.

Uppdatering kl 10.43:

Den gripne mannen är nu anhållen av åklagare, på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

 

Utöver detta ärende har polisen inga grövre brott, inbrott eller bråk att rapportera om. Men polisen har hanterat 13 viltolyckor under natten, framför allt vid gryning och skymning. Inga personskador har rapporterats. En av olyckorna var med älg.

Dessutom har polisen genomfört en mängd kontroller under natten, efter larm från allmänheten eller på eget initiativ, som inte har lett till brottsmisstankar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen