Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

27 maj 08:02, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet mellan klockan 22.00 och 07.00.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har omhändertagits för fylleri i Umeå. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Två viltolyckor med rådjur har inträffat under natten, det finns inga uppgifter om personskador.

Här följer ett urval av nattens händelser:

04:34 Rattfylleri, centrala Umeå.
Polisen får uppgifter om en man som kör bil trots att han har druckit alkohol. Den äldre mannen påträffas några minuter senare på sin hemadress, men det finns vittnen till körningen. Han tas med för provtagning vilket visar att han har 0,45 milligram alkohol per liter i utandningsluften. En anmälan upprättas.

06:14 Djur omhändertaget, Umeå
Polisen kontaktas angående en bäver som ligger utanför personalingången till en butik på Strömpilsplatsen i Umeå. Anmälaren tror att den är skadad.
Polisen åker till dit och får ut bävern från lastkajen som den har krupit under. Patrullen hjälper den tillbaka till älven innan de lämnar platsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen