Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 28 maj 19:26

28 maj 18:21, Rån övrigt, Göteborg

På Birkagatan har en man slitit väskan från en kvinna och sedan sprungit från platsen.

Vittnen till händelsen har sprungit efter gärningsmannen. I nuläget är ingen gripen. Polisen har sökt med hund men varken handväska eller gärningsman har återfunnits.

Senaste platsen som gärningsmannen var synlig var vid Lillatorpsgatan.  Därefter är han borta. Han uppges ha tagit ut plånboken ur handväskan och sedan slängt i från sig väskan, väskan är dock inte återfunnen.

Offret hade strax före händelsen tagit ut pengar, möjligen har gärningsmannen följt efter offret fram till brottsplatsen. Offret är en kvinna i 60-65 års åldern Inga kända fysiska skador.

Gärningsmannen beskrivs som följer:

Man, ca 45-50 år, Smalt ansikte, svart hår och mörkare hudfärg, svart jacka. Mannen är troligen blöt då han bl a sprungit i en bäck.

Ingen gripen i nuläget.

Polisen söker ytterligare vittnen som kan ha sett något både före och efter det att brottet inträffat. Ring 114 14. 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen