Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

28 maj 21:36, Mord/dråp, Göteborg

Larm om skottlossning i Lövgärdet. En person avliden.

Larm kommer in till polisen om att någon hört möjlig skottlossning i området kring Kummingatan. Enligt de vittnesmål som kommer in så har man hört ett flertal smällar som kan vara skottlossning.

Strax därefter kommer nya uppgifter in till polisen om att en person ska vara skadad. Den skadade ska möjligen befinna sig vid en förskola på Kummingatan.

Polis och ambulans larmas till platsen. Polisen startar upp en insats. Läget för den person som sägs vara skadad ännu okänt.

Polisen kallar in en helikopter. En polisinsats inleds i området. Det finns även uppgifter om att den person ska ha lämnat platsen där den skadade anträffats, då möjligen i riktning mot Surtesjön i ett skogsområde. Uppgifterna är naturligtvis fortfarande väldigt osäkra.  

Kl 21.50: Polisen inleder förundersökning om försök till mord. En person har hittats med troliga skottskador, enligt uppgift från fyndplatsen så ska den skadade vara allvarligt skadad. Den skadade avförs med hjälp av ambulans till sjukhus. Brottsplatsen spärras av.

Det finns ännu ingen identitet på den skadade. Den skadade är en man. Det har även bekräftats att han avlidit pga skottskador.

Ingen gripen.

Kl 22.32: Meddelas att den skadade mannen avlidit. Rubriceringen ändras till mord. Polisen kommer inte att kunna lämna några uppgifter kring eventuell identitet på den avlidne med anledning av att anhöriga först måste underrättas.

Texten uppdateras inte mer i kväll. Mediatelefonen stängs för kvällen/natten. Telefonen kopplas vidare till vakthavande befäl.

Polisen önskar få in vittnesmål/tips om iakttagelser kring händelsen till 114 14.      

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen