Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 29 maj 07:15

29 maj 07:10, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Sörmland.

06.05 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvuddelen utan brottsmisstankar. En person har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning.

00.35 vid en rutinkontroll av en bilist på Kungsvägen i Flen uppstod misstanke om föraren kunde misstänkas för drograttfylleri. Det var en man i 45-årsåldern som fick följa med för provtagning och förhör. Med i bilen fanns en passagerare som kunde misstänkas för ringa narkotikabrott och det var en kvinna i 35-årsåldern som också fick följa med för provtagning och förhör.

00.56 en polispatrull genomförde en kontroll av en bilist på länsväg 511 i Nävekvarn. Vid kontrollen uppstod flera brottsmisstankar. Dels misstänker polisen ringa stöld eftersom ett antal påsar med blomjord anträffades i bilen, dels olaga affischering samt brott mot knivlagen. Två män i 20-årsåldern blev misstänkta för dessa brott men det fanns inte skäl för frihetsberövande.

01.16 gick ett inbrottslarm från en byggcontainer på Stenbrovägen i Nyköping. På platsen hittade polisen tecken som tydde på inbrott samt misstänkt stöldgods. En man i 40-årsåldern greps och kommer att förhöras misstänkt för stöld genom inbrott.

05.27 polisen kallades till Nyforsgatan med anledning av att en inringare trodde att någon hade krossat entrerutan i ett bostadshus. Polisen åkte dit och påträffade en man som nu misstänks för skadegörelse. Mannen omhändertogs och låstes in i arresten. Det visade sig också att samme man hade varit på samma adress under gårdagkvällen den 28 maj vid 21-tiden. Då blev mannen misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk och innehav. Han satte sig då också till motvärn vid omhändertagandet och blev också misstänkt för våldsamt motstånd.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen