Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

29 maj 19:20, Trafikbrott, Stenungsund

Bil i hög fart stoppad på efter vårdslös färd på bl a E6 vid Stora Höga.

Polisens helikopter genomför rutinmässig flygning i området över E6 i höjd med Stora Höga. Från sin position så har de god överblick över trafiken på E6 och notera då att en personbil kör väldigt vårdslöst i riktning norrut.

Bilen kör om på insidan, i bussfilen och då man mäter hastigheten så visar det sig att bilen l körs i hastigheter mellan 180-194 km/h. Bilen svänger av och kör mot Tjörnbron. Polishelikoptern har då larmat en markpatrull som kan stoppa bilen vid Kullen Handelsträdgård.

Bilen är av märket Porsche och det är ägaren som kör bilen, en man.

Avrapportering pågår, föraren erkänner hastighetsöverträdelse och vårdslöshet i trafik. Han kommer då att få en s.k o-bot till ett bötesvärde av 4000:-. Körkortet kommer polisen att omhänderta på plats. 

Inga andra fordon eller personer har skadats i samband med den vårdslösa körningen. Helikoptern har dokumenterat hela körningen.

 

    

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen