Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

29 maj 19:39, Trafikbrott, Tidaholm

Kontroll av personbil, förare stoppar inte på polisens stopptecken, Tidaholm.

Polispatrull ska stoppa en personbil för kontroll i centrala Tidaholm, där föraren av bilen väljer att inte stoppa på polisens stopptecken. Ett förföljande inleds och på Marbogatan kan bilen stoppas. Två personer har färdats i bilen, en man och en kvinna, vilka lämnar bilen och springer från platsen. Dessa kan dock säkras av polispatrullen. I samband med att mannen säkras använder polis OC-spray mot honom, och han beläggs med handfängsel.  Mannen, som är föraren, visar tecken på påverkan av narkotika. Han blåser även positivt för alkohol i polisens sållningsinstrument. Han är nu gripen av polis, misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri samt grov olovlig körning. Bilen tas i beslag av polis enligt trafikbrottslagen.

Händelsen har inte medfört några personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen