Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

03 maj 11:47, Stöld, Sollefteå

Äldre kvinna utsatts för stöld i bostaden.

Polis beordras till centrala Sollefteå där en äldre kvinna utsatts för en stöld.

Händelsen ska ha inträffat under torsdagskvällen, då okända personer ringt på hos kvinnan och gått in i lägenheten. Pengar och kontokort saknas.

Patrullen har hållit förhör och upprättar en anmälan om grov stöld.

Polisen vill uppmana framförallt äldre personer att vara kristiska mot okända besökare. Begär legitimation och försök att kontrollera den. Ofta finns telefonnummer för kontroll.

Om du släpper in någon okänd person, var uppmärksam på att inte fler personer smiter in när du är distraherad.

Om du blivit utsatt för brott - ring polisen på 112. Det gäller även om du fattar misstanke mot personer som ringer på, men där brott inte är begånget. Om personerna färdas i bil, notera registreringsnumret.


Så skyddar du dig mot åldringsbrott i hemmet

- Håll ytterdörren låst även när du är hemma
- Förvara inte kontanter eller värdefulla smycken lättillgängligt i hallen eller i sovrummet där tjuvarna brukar leta först
- Var vaksam om någon ringer på och du inte väntar besök
- Är du minsta osäker – öppna inte dörren
- Släpp inte in folk du inte känner
- Lämna inte ut bankkort eller koder

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen