Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

03 maj 13:54, Rattfylleri, Sundsvall

Misstänkt drograttfylleri på länsväg 320 utanför Sundsvall.

Polisen stoppar och kontrollerar en personbil. Misstanke uppstår om att föraren, en man i 60-årsåldern, är påverkad av narkotika. Han visar tydliga tecken på narkotikapåverkan så som små pupiller, glansiga ögon och slöhet.

Mannen tas med för provtagning. En anmälan angående drograttfylleri samt narkotikabrott eget bruk upprättas. Mannen misstänks också för grov olovlig körning.

Bilen, som är avställd, har tagits i beslag enligt TBL 7 §*.

* Lag (1951:649) om straff för vissa trafikbrott
Ett fordon som har använts vid brott enligt denna lag får förklaras förverkat, om det behövs för att förebygga fortsatt sådan brottslighet och förverkande inte är uppenbart oskäligt. Detsamma gäller annan egendom som har använts som hjälpmedel vid brott enligt denna lag.

Om någon har gjort sig skyldig till olovlig körning, rattfylleri eller grovt rattfylleri ska det vid bedömningen av om förverkande behövs för att förebygga fortsatt brottslighet särskilt beaktas om gärningsmannen tidigare har gjort sig skyldig till sådan brottslighet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen