Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

03 maj 15:42, Olovlig körning, Kramfors

Man togs för grov olovlig körning - två gånger inom en timme.

Vid 15:42 stoppar och kontrollerar polisen en personbil i centrala Kramfors. Bilen är avställd och har körförbud. Mannen, som är i 50-årsåldern, saknar körkort och har även tidigare kört olovligen. Han misstänks därmed för grov olovlig körning.

Polisen tar mannens bil i beslag enligt TBL 7 §* för att förhindra fortsatt brukande.

Kort därefter, några minuter efter 16:00, uppmärksammas polisen om att samma man återigen är ute och kör - med en annan personbil. Patrullen får stopp på bilen, som även den tas beslag.

* Lag (1951:649) om straff för vissa trafikbrott
Ett fordon som har använts vid brott enligt denna lag får förklaras förverkat, om det behövs för att förebygga fortsatt sådan brottslighet och förverkande inte är uppenbart oskäligt. Detsamma gäller annan egendom som har använts som hjälpmedel vid brott enligt denna lag.

Om någon har gjort sig skyldig till olovlig körning, rattfylleri eller grovt rattfylleri ska det vid bedömningen av om förverkande behövs för att förebygga fortsatt brottslighet särskilt beaktas om gärningsmannen tidigare har gjort sig skyldig till sådan brottslighet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen