Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

30 maj 07:03, Sammanfattning natt, Västra götalands län

God morgon! Dagens presstalespersoner på RLC är Jenny Widén och Anna Göransson. Nedan följer ett urval av nattens händelser i länet.

22.12 Rattfylleri, Nordkroksvägen, Vänersborg. Polis kontrollerar en personbil för kontroll, där föraren visar tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för provtagning och fortsatt utredning, misstänkt för drograttyflleri.

22.30 Grovt olaga hot mot grupp, Slottsskogen, Göteborg. Larm inkommer om en maskerad man med vapen som ska ha synts i Slottsskogen. Flera vittnen larmar opm mannen, och en insats inleds. Ett stort antal enheter samt helikopter ingick i insatsen, och delar av Slottsskogen spärrades av. Även en busshållsplats påverkades. Vid midnatt kunde mannen gripas, och avspärrningen hävdes. Mannen är nu anhållen av åklagare misstänkt för grovt olaga hot mot grupp. Vapnet är med största sannolikhet ett soft-air gun.  

23.53 Rån, Fredsbron, Östra Nordstaden, Götebrog. En man blir rånad på sin guldkedja, då en gärningsman rycker av den från mannens hals. Mannen kan dock ta tillbaka halskedjan, och gärningsmannen springer från platsen. Polis möter upp mannen och tar uppgifter till en anmälan.

02.15 Rån, Järntorget, Göteborg. En man i 30-års åldern får sin halskedja avryckt av en ensam gärningsman, som därfter försvinner från platsen. En anmälan om rån upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen