Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

31 maj 08:35, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens händelser i Västerbotten, samt sammanfattning av polisens insats vid Brännbollsyran.

Polisen har utöver nedanstående ärenden även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Två viltolyckor har inträffat i Västerbottens län under natten. Ingen person kom till skada.

Här följer ett urval av nattens händelser:

20:09: Misshandel, Universitetsområdet, Umeå
Polis beordras till en bostad på Universitetsområdet där en kvinna i 20-årsåldern misstänks ha misshandlat en kvinna i samma ålder. Den misstänkte grips och anhålls senare misstänkt för gärningen. Målsäganden uppsöker sjukvård, skadeläget är oklart.  

01.10 Misshandel, centrala Umeå
Polis beordras till en restaurang i centrala Umeå där två män, 20 respektive 26 år, har bråkat med varandra. Polisen tar upp två anmälan gällande misshandel.

01:15 Trafikbrott, Nydala, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil. En flygande inspektion utförs och föraren får en ordningsbot för att inte ha använt korrekt belysning på bilen.

01:57 Trafikbrott, Petrus Laestadius väg, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar en lätt lastbil. En flygande inspektion utförs och föraren får en ordningsbot för bristande belysning på bilen.

02:06 Våldsamt motstånd, centrala Umeå
En man i 30-årsåldern gör våldsamt motstånd mot ordningsvakter på en restaurang i centrala Umeå i samband med att de försöker avvisa honom från platsen. Polis kommer till platsen och omhändertar mannen enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Mannen är då utåtagerande även mot polisen. En anmälan gällande våldsamt motstånd upprättas.

 

Sammanfattningen av polisinsats i samband med Brännbollsyran i Umeå från torsdag klockan 12.00 till fredag natt klockan 02.00. (Sammanställt av polisinsatschef Henrik Isaksson samt biträdande polisinsatschef Robin Malm).

Dagen: Under dagen var det mycket folk på Mariehemsängarna, många yngre personer. Många var berusade, men det föranledde inte många omhändertaganden. Stämningen var god och harmonisk. Ordningsvakter och Röda korset var på plats.

Ärenden klockan 12:00-21:00:

Sju minderåriga omhändertagna enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. De överlämnades till vårdnadshavare eller sjukvård.
Tre vuxna omhändertagna enligt LOB.
Polisen gjorde fyra förverkanden av alkohol.

Kvällen: Sammanfattningsvis har det varit lugnt rent polisiärt, inget som har stuckit ut. Under kvällen började det regna och blåsa och var väldigt kallt. Det var en fortsatt ung publik under festivalen. Berusningsnivån var hög, men både stämningen och ordningen har varit god. Röda Korset hade värme i sitt tält där överförfriskade fick värme och vila.

Polisen vill rikta en fortsatt önskan till föräldrar om att finnas tillgängliga för sina ungdomar.

Ärenden  klockan 21:00-02:00:

Fyra minderåriga personer omhändertagna enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. De överlämnades till vårdnadshavare eller sjukvård.
Fem vuxna omhändertagna enligt LOB.
En person misstänks för narkotikabrott eget bruk.
En person har avlägsnats från området och en har blivit avvisad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen