Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 31 maj 18:09

31 maj 11:50, Stöld, Sundsvall

Birsta, person bestulen på pengar

Enligt uppgift ska stölden ha skett i samband med att en kvinna med en skylt kommit fram och bett om pengar. På skylten stod att hon samlade in pengar till "handikappade, döva".

Kvinnan fick en mindre summa pengar, men personen som skänkt dessa upptäckte då att hon i samband med detta blivit bestulen på en större summa kontakter.

Den misstänkta kvinnan konfronterades men lämnade platsen.

Polis har hållit förhör med den drabbade och med vittnen. En anmälan gällande stöld upprättas.

Allmänheten uppmanas vara vaksamma ifall man möter dessa personer med skyltar som uppger sig samla in pengar till välgörenhet. Var vaksam om du inte känner igen organisationens namn. Om du är osäker, be att få se organisations- och telefonnummer till välgörenhetsorganisationen.

Uppdatering: Under eftermiddagen har ytterligare samtal inkommit till polisen gällande personer som samlar in pengar, på liknande sätt. Detta i Sollefteå och i Kramfors.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen