Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 31 maj 14:30

31 maj 13:27, Stöld, Nyköping

Flera anmälningar om stöld från bilar på långtidsparkering.

Polisen har tagit emot flera anmälningar om inbrott i och stöld från bilar som parkerats på långtidsparkeringar nära Skavsta flygplats. Någon eller några personer ska bland annat ha stulit däck och fälgar från dyrare bilar.

En stöld inträffade cirka klockan 01.30 den 28 maj på en långtidsparkering nära flygplatsen. Bilägaren fick då ett meddelande i telefonen om att larmet i bilen utlösts. När polis kom till platsen hade alla fyra fälgarna med tillhörande däck stulits och bilen stod på bromsskivorna.

Klockan 01.44 den 28 maj anmälde en annan bilägare, som parkerat på samma parkering, att denne fått ett meddelande i sin telefon om att larmet i bilen utlösts. När ägaren kom till bilen på kvällen samma dag upptäcktes att samtliga fälgar och däck stulits.

Den 22 maj tog polisen emot anmälan om inbrott i/stöld ur tre fordon på samma långtidsparkering. Stölderna upptäcktes av väktare hos parkeringsbolaget vid 16-tiden.
I ett fall hade någon eller några personer krossat en ruta i ett fordon och stulit en mobiltelefon samt ett antal elektriska verktyg.
Två andra fordon hade också fått rutor krossade. Det är i nuläget oklart om och exakt vad som har stulits ur de två fordonen.

Den 19 maj anmäldes en stöld av drivmedel ur ett fordon på en annan långtidsparkering en bit från flygplatsen. Någon eller några personer ska genom att ta hål på bensintanken ha tömt ett fordon på drivmedel. Stölden inträffade någon gång mellan morgonen 1 maj till morgonen 2 maj.

Polisen utreder händelserna och ännu finns ingen misstänkt för stölderna.

Polisen är intresserad av tips och iakttagelser som gjorts i området vid de aktuella datumen och som kan sättas i samband med inbrotten/stölderna. Den som har tips eller annan information att lämna kan ringa 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen